lauantai 23. helmikuuta 2008

Wowittajien vaatekaappi: Synkkä muukalainen


Esittelemme sarjassa erilaisia asukokonaisuuksia, jotka ovat koottavissa World of Warcraftissa löytyvistä itemeistä. Tällä kertaa tarkastelemme, miten luoda synkkä ja mysteeriä huokuva tyyli esimerkiksi matkaajalle, joka haluaa pysytellä tuntemattomana. Synkistelyn malliksi kelpaavat loistavasti esimerkiksi undeadit.

Synkkä ja salaperäinen luukki syntyy yksinkertaisista elementeistä: kaapu, viitta ja huppu. Tyyli vaatii kokonaisuudessaan tummia värejä - kirkkaissa ja huomiota herättävissä sävyissä pyöriskely ei varsinaisesti vastaa tuntemattomana matkustamisen vaatimuksia. Pirteät värit yksityiskohtina eivät kuitenkaan riko tummaa kokonaisuutta. Kasvojen peittäminen on aina plussa.

Esimerkkikuvassa kaavuksi on valittu Apothecary's robe, jonka voi ostaa Tranquilienista revered-mainetason saavutettuaan. Muitakin tarkoitukseen sopivia kaapuja on runsaasti, auction housen läpi selaamalla löytää taatusti jotakin tilanteeseen sopivaa. Muita vaihtoehtoja voisivat olla esimerkiksi Shadowfang keepista saatava Robes of Arugal tai Simple black dress.

Kasvonsa voi peittää esimerkiksi tummansinisellä Azure silk hoodilla tai kuten esimerkkikuvassa, nahkaisella Daggerfen cowlilla. Viitan värissä huomiota voi kiinnittää siihen, että se täydentää muuta asua. Esimerkiksi punaisilla yksityiskohdilla varustettu kaapu suorastaan huutaa punaista viittaa. Liian vaaleita värejä ei kannata käyttää, sillä viitta on kuitenkin merkittävä osa väripinta-alaa, jonka muut hahmosta näkevät. Koska viittoja on helppo löytää ja toisaalta jokainen asu vaatii tapauskohtaista tarkastelua, emme käsittele niitä tässä erikseen. Asuun voi myös halutessaan yhdistää hanskat, vyön ja olkatoppaukset.

Matkalainen tarvitsee hyvän vaatekerran lisäksi myös ainakin valoa pimeillä teillä kulkiessaan. Tähän tarkoitukseen voi valita joko roihuavan päreen tai kiltisti lepattavan lyhdyn. Mistyreed torch ja Everglow lantern ovat esimerkkejä näistä, muitakin on tarjolla. Toki matkalainen voi kanniskella valonlähteen sijasta vaikkapa kirjaa tai suurta kalaa.

Synkät värit tuntemattomalla matkaajalla on tietysti stereotyyppi, josta voi toki poiketa. Miten olisi valkoisiin sonnustautunut vaeltaja (esimerkiksi haamu, kostoa etsivä morsian tai Gandalf Valkoinen II) tai mahdollisimman huvittavissa ja kirjavissa tamineissa esiintyvä henkilö? Kukin rakentakoot oman matkalaisensa haluamaansa tyyliin ja mielentilaan, mahdollisuudet ovat rajattomat.

Ei kommentteja: