sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Wrath of the Lich king - mitä odottaa laajennukselta?


Viime elokuussa Blizzard julkaisi tiedon uudesta laajennuksesta World of Warcraftiin. Tieto on otettu vastaan ristiriitaisin tuntein - toiset ovat innoissaan uusista tehtävistä, levelaamisesta ja uusista alueista, toiset huokailevat turhautuneina. Mutta mitä laajennus oikeastaan tuokaan?

Blizzardin Wrath of the Lich King -sivuston perusteella tiedämme ainakin seuraavat perusasiat:
- Maksimi levelraja nousee 80:een.
- Peliin tulee uusi sankarihahmoluokka, death knight.
- Pelaajat pääsevät seikkailemaan uudelle alueelle, Northrendiin, Arthaksen nykyiselle kotiseudulle. Uudet tehtävät, instancet, mobirodut, kaupungit ja factionit ovat tietysti itsestäänselvyys. Northrendin pääkaupunki tulee olemaan Dalaran.
- Uusi professioni, inscription, lisätään peliin.
- Hahmot pääsevät käsiksi uusiin tanssi- ja hiustyyleihin.- Northrendissä tullaan käymään eeppisiä pvp-taisteluita erityisillä taistelutantereilla. Taisteluissa käytetään piiritysaseita, asiaan kuuluvat myös hajoavat rakennukset.

Lisäksi Blizzard on julkaissut tietoja ja kuvamateriaalia Northrendin eri alueista ja uusista mobiroduista. Blizzardin Wotlk-foorumilta on luettavissa yksityiskohtia laajennuksen ominaisuuksista, muun muassa death knighteista, sekä kattava FAQ laajennukseen liittyvistä asioista.

Entä milloin saamme käsiimme tämän laajennuksen? Virallista tietoa ei ole julkaistu, joten kukaan ei oikeastaan tiedä, mutta huhuja liikkuu. Seuraavan patchin, 2.4 Sunwell Plateau, arvioidaan ilmestyvän kuukauden sisällä, ja ainakin Burning Crusadea edelsi vastaavanlainen suuri, uuden raidin sisältävä patchi, Naxxramas. Tästä jotkut ovat päätelleet laajennuksen olevan korkeintaan muutaman kuukauden päässä, mutta mikään ei takaa, että Blizzard toimii jälleen samoin. Viime kerralla osoittautui enemmän tai vähemmän virheeksi julkaista laajennus pian uuden end-game raidin jälkeen, sillä monet eivät päässeet varsinaisesti kokemaan Naxxramasia kaikkien huomion siirryttyä jo Outlandsiin ja uusiin haasteisiin. On siis mahdollista, että Wotlk:n julkaisu tapahtuu vasta syksyllä, tai kuten jotkut ovat uumoilleet, se saatetaan julkaista vasta joulumarkkinoille.

Huom! Wotlk:sta EI ole julkaistu beta-versiota. Internetissä liikkuu sähköposteja, joissa väitetään betan olevan valmiina testaukseen. Noissa viesteissä pyydetään Wow-tilin tunnuksia ja salasanoja, näillä mukamas pääsee beta-testaajaksi. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa - jos betaversio olisi julkaistu, Blizzard olisi kertonut julkisesti siitä. Älä siis anna salasanaasi kenellekään!

1 kommentti:

Richard Morgan kirjoitti...

You have a cool blog.

later
RJ