perjantai 26. lokakuuta 2007

Unlimited Escapism vol. 0: Shock your senses


Suomalaisen machinima-tekijä Baron Soosdonin Unlimited Escapism -elokuvat ovat saaneet jatkoa. Vol. 0: Shock your senses on aikaisempia videoita pitempi ja massiivisempi tuotanto, aikaa Soosdon kertoo elokuvan tekemiseen kuluneen kolmisen kuukautta. Kokonaan yksin ei Soosdon ole videotaan väsännyt, vaan UEv0: Sys on useamman tekijän yhteistyön ansiota.

Soosdonin mukaan UE-sarjan elokuvilla ei ole juonta. Tieto tästä helpottaa katsojaa, sillä monimutkaisen kokonaisuuden ja paikoittain kaoottisen grafiikkailotulituksen keskellä juonen etsimiseen tarttuminen vähentää katselunautintoa. Sen sijaan katsoja voi irroittautua loogisen jatkumon hakemisesta ja nauttia tunnelmasta, menevästä musiikista ja upeista tapahtumasarjoista.

UEv0: Sys -elokuvassa on hyödynnetty paitsi World of Warcraftin maailmaa, myös muista peleistä on napattu hahmoja, tiloja ja tapahtumia. Edustettuina ovat mm. Bioshock ja Unreal Tournament. Myös elokuvia on leikattu mukaan kokonaisuuteen, esimerkiksi Terminator 2:ssa kuvattu ydinräjähdys on saanut osansa Sys:issä. Lisätietoa elokuvan tekemisestä voi lukea Soosdonen blogikirjoituksesta The making of UEv0: SYS.

Baron Soosdonin uusin työ on mielenkiintoinen ja hengästyttävä kokonaisuus. Youtube-streami ei tee oikeutta elokuvan visuaalisuudelle, joten kehoitan Soosdonin tavoin pysymään kaukana heikkolaatuisista streameista. Parempaa on tarjolla.

Ei kommentteja: