perjantai 5. lokakuuta 2007

Uskomaton Wolpertinger

Brewfest-tapahtuma on tuonut mukanaan ram-kilpa-ajot, lagipiikit, hyökkäävät Dark iron dwarfit, hullunkurisen musiikin, naamareita sekä kasan olutta. Hieman näkymättömämmäksi ilmiöksi on jäänyt pieni olento, jota kutsutaan wolpertingeriksi.

Festivaalialueella Orgrimmarin edustalla goblin nimeltä Glodrak Huntsniper antaa tehtävän "Catch the Wild Wolpertinger!", jossa nimensä mukaisesti napataaan verkon avulla villejä wolpertingereitä. Eläimet vipeltävät festivaalialueella ja sen ulkopuolella, mutta ne nähdäkseen tulee olla armottomassa humalassa. Kannattaakin siis ostaa vahvinta löytämäänsä juomaa (allekirjoittanut totesi ogrejen myymän Mudder's milkin varsin toimivaksi) ja kulautella sitä alas ripeään tahtiin.

Kun on totaalisen wasted, alkaakin nähdä ympärillään pieniä harmaita pupujusseja, joilla on hirvensarvet, torahampaat ja selässä siivet. Ei hätää, näin pitikin käydä!

Kun alkuhämmästyksestä on selvinnyt (humalatilasta selviäminen viekin hieman kauemmin), voikin heittää verkkoa viiden villin wolpertingerin niskaan ja tehtävä on suoritettu. Helppoa kuin helboarin lahtaus. Palkinnoksi tehtävästä saa, mitäs muutakaan, ikioman wolpertingerin, joka asuu litran oluttuopissa. Mahtavaa!

En tiedä, mikä wolpertingerissä on parasta, sen epätodellinen, samalla karmaiseva ja hellyttävän suloinen ulkomuoto, vaiko sähisevät ja kehräävät äänet, joita se päästää. Joka tapauksessa tämä elukka haastaa jopa Children's weekin lemmikkit.

Päivitetty 18. 10. -07:
Hakukoneella selaaminen toi eteeni yllättävän tiedon vieläkin yllättävämmästä paikasta.

Suomen Metsästäjäliiton sivuilta löytyy
Juha K. Kairikon kirjoittama artikkeli Sarvipääjänikset (1999. Suomen Metsästäjäliitto - Finlands Jägarförbund ry. [07/04/1999]) . Siinä kuvaillaan ilmeisesti leikkimielisen metsästäjän tarinasta liikkeelle lähtenyttä uskomusta yhdistelmäeläimistä, jotka tunnetaan nimellä - arvaatteko jo - wolpertinger. Tarinat saivat lisätuulta siipiensä alle eläintentäyttäjien rakennellessa omia visioitaan kertomusten eläimistä.

Saksassa tarinat ovat osa metsästäjähuumoria, ja tapana onkin kertoa tarinan mielikuvituksellisuudesta tietämättömille, että jäniksille kasvaa sarvet näiden saavuttaessa 20. ikävuoden.

Blizzard on siis keksinyt mitä mainioimman folkloristisen viittauksen wolpertingereitä luodessaan. Kaikkea sitä onkin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Entäs ne vaaleanpunaiset elekkit (vai mitä ne drane ratsut ovatkaan) ? :D

Ne vasta uskomattomia olivat :)