keskiviikko 26. syyskuuta 2007

Griftah häädetty Lower Citystä!

Monenlaista tavaraa Shattrathissa kaupustellut trolli Griftah on häädetty kaupugista. Griftahia on jo pitkään vainonnut Shattrathin peacekeeper Jadaar, joka on syyttänyt trollia valheellisista väitöksistä ja uhannut tutkia perusteellisesti, pitävätkö Griftahin myyntipuheet paikkaansa.

Kuluttajansuoja-asiamies on kuitenkin mennyt vielä tätäkin pitemmälle ja heittänyt Griftahin ulos Lower cityn suojista.

Maine ja mammona

Griftah on tullut tunnetuksi Amazing amulets -yrityksestään. Hän myy esimerkiksi onnenkalua, joka pitää matkaajan maanpinnalla puissa vaanivien tikbalangien kynsistä. Jotkut ovat valittaneet kalliiden esineiden toimimattomuudesta, mutta huhujen todenperäisyys on kyseenalaisena.

"Minua ei ole tikbalangi koskaan napannut, sehän vain osoittaa, kuinka loistava esine se on!" sanoo Nighcol.

Griftah itse vakuuttaa, ettei "toiminnan siirtäminen" kaupungin ulkopuolelle häiritse liiketoimia, mutta urhean ulkokuoren alta on aistittavissa murtunut trolli... Nähtäväksi jää, miten Griftahin tarina edistyy.

Griftahin kojua tutkii parhaillaan investigator Asric. Tutkimuksia valvoo peacekeeper Jadaar. Toistaiseksi on varmistettu vain se, että Griftah oli likainen. Asric aikookin siksi työnsä päätteeksi kylpeä ainakin viisi kertaa.

Poliittisen konfliktin alku?

Ohikulkjiat ovat kuulleet Asricin toistelevan lukuisia kertoja, miten Asric oli varoittanut A'dalia ottamasta keitä tahansa pakolaisia kaupungin suojiin. Onko pakolaiskysymyksestä muodostumassa kiistakapula kaupungin asukkaiden välille? Onko Griftah ensimmäinen karkotetuista? Kuka on seuraava - hedelmienmyyjä Granny Smith vai eksottisten tuoksujen Tobias?

Tapahtuneesta häädöstä raportoi myös Wow Insider.

tiistai 25. syyskuuta 2007

Tanssittaako?



Kill Ten Rats -blogista löytyi linkki todella hauskaan videoon. Siinä havainnollistetaan WoWin hahmoluokkien tanssien alkuperää hienosti esittämällä WoW-hahmot alkuperäismateriaalin sisällä oikeiden tanssijoiden vieressä tanssimassa. Kaikki luokat eivät videossa tosin ole edustettuina: trollit, undeadit ja tauren female ainakin puuttuvat. WoWWikissä on vielä kattavammin listattu tanssien alkuperä. Tämä saa odottamaan Wrath of The Lich Kingin uusia tansseja innolla.

maanantai 24. syyskuuta 2007

Harvest Festival on täällä!

Suuria sotasankareita muistellaan jälleen Harvest Festivalin merkeissä. Sekä Alliance että Horde kunnioittaa tärkeitä henkilöitä viikon mittaisen juhlakauden aikana. Ironforgen ja Orgrimmarin edustalta löytyy juhla-aikana ilmaista ruokaa ja juomaa, ilotulituksia, esi-isiä sekä tehtävä, jolla osoitetaan kunnioitusta sankareita kohtaan. Alliance muistelee erityisesti Uther Lightbringeriä, Horde puolestaan Grom Hellscreamia.

Uther Lightbringer oli Knights of the silver handin ensimmäinen paladin. Uther johti joukkoja toisessa sodassa Hordea vastaan, mutta kolmannen sodan aikaan prinssi Arthas murhasi oppi-isänsä matkallaan korruptioon. Uther sai nimen Lightbringer toiselta paladinilta Blackrock Spiren taistelun jälkeen. Church of lightin uskotaan palvovan Utheria pyhimyksenä. Hänet on haudattu Western Plaguelandsille itäiseen osaan Chillwind Campia.

Grom Hellscream oli Horde-johtaja Thrallin paras ystävä ja Warsong-klaanin päällikkö. Grom oli yksi päälliköistä, jotka suostuivat ottamaan vastaan Mannoroth the Destructorin verta sitoen Horden tällä tavalla Burning legioniin ja orjuuteen. Myöhemmin Grom taisteli Thrall vierellään Mannorothia vastaan ja vapautti kansansa veren sitomasta orjuudesta - kuollen samalla itse. Grom on haudattu Ashenvaleen Demon Fall Canyoniin, lähelle paikkaa, jossa Mannoroth kukistettiin.

Toistaiseksi tehtävä, jossa sankareiden haudoille viedään kunnianosoitus, ei toimi Burning Crusade -roduilla oikein, se toisin sanoen bugaa. Blood elffit ja draeneit saavat kyllä tehtävän, mutta tehtävän suorittaminen ei rekisteröidy, eikä tehtävää täten voi palauttaa. Toivottavaa on, että Blizzard korjaa tämän virheen mahdollisimman nopeasti.

sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Warcraftin matkaopas: Tanssivien trollien kylä

Darkshoren ja Moongladen välissä korkealla vuoristossa piilottelee pieni kylä. Kylää ei ole merkitty karttaan, eikä sinne johda tietä tai lentoreittiä. Huhut kuitenkin kertovat, että kylän voi nähdä Moongladen Nighthaveniin tai sieltä pois lentäessä.

Kylään pääsee, mikäli lähtee Winterspringistä, tuntee oikean reitin vuoristossa, etenee varoen ja mahdollisesti matkakumppanina on joku, joka osaa tehdä matkaajista vahingoittumattomina suurilla pudotusosuuksilla. Kun edessä aukeaa kylämaisema vesiputouksen päältä, tietää saapuneensa oikeaan paikkaan. Jäljellä on enää uhkarohkea hyppy alla juoksevaan jokeen. Tervetuloa tanssivien trollien kylään!

Shatterspear trollit toivottavat sinut tervetulleeksi eristäytyneeseen asumukseensa Shatterspear villageen. Nämä trollit ovat Gurubashi Empiresta haarautunut ryhmä, joka on hakeutunut vuoriston rauhaan elämään yrittämättä valloittaa uusia alueita, toisin kuin muut imperiumista haarautuneet heimot, jotka edelleen taistelevat toisiaan vastaan Stranglethorn Valessa. Varsinaista syytä Shatterspear trollien paikanvalintaan ei ole tiedossa, mutta erikoista on, että nämä ovat hakeutuneet elämään vihollistensa night elffien alueille.

Kylässä tanssi tempaa mukaansa, ja hämärän metsän rauhallisuus tuo tyyneyttä seikkailijan mielentilaan. Kalastusveneestä kylää on mukava katsella. Mikäli sade yllättää, sitä suojaan pääsee kömpimään mukavaan luolaan.

Kukaan ei yritä kaupustella matkaajalle mitään, ehdottaa majataloon asettumista tai rasita reissaajaa toimeksiannoilla. Tanssivien trollien kylä pitää murheensa ja elintarvikkeensa ominaan, mutta tanssiin on kuka vain tervetullut!

keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Ei pysty!



Tämä musiikkivideo on loistavaa ja viihdyttävää, elämäntuskaista materiaalia kaikille Wowin ja trollien ystäville. Skandaalin kipale Ei pysty on sovitettu trollin esittämäksi vuodatukseksi ja kuvausjälkeä sekä leikkauksia ei voi kuin katsoa mykistyneenä - näin laadukkaita suomalaisia Wow-videoita on harvassa. Propsit Risselle ja Laughing Skull (EU) -serverin esiintyjille.

maanantai 17. syyskuuta 2007

Mankrikin vaimoa etsimässä: Laiskat puunhakkaajat


Esittelemme sarjassamme tavalla tai toisella mielenkiintoisia, lukemisen ja kokemisen arvoisia tehtäviä.

Eräs aloittavaa orcia ja trollia ensimmäisinä vastaan tulevista tehtävistä on myös eräs World of Warcraftin omalaatuisimmista. Valley of Trialsin aloitusalueella alkavassa tehtävässä Lazy Peons tehtävänantaja Foreman Thazz'ril pyytää pelaajaa herättelemään laiskoja puunhakkaajia, jotka mieluummin vetelevät hirsiä kuin heiluttelevät kirvestä.

Herätysvälineeksi Thazz'ril antaa oman nuijansa, jolla nukkuvia työläisiä voi sitten mätkiä ja antaa näille ikävän herätyksen takaisin töihin. Laiskottelevat puunhakkaajat tunnistaa vihreistä z-kirjaimista, joita leijailee näiden pään yläpuolella ja niitä löytyy jokapuolelta laakson puiden lähettyviltä. Lazy Peons kannattaa jokaisen Alliance-pelaajankin kokea, sillä sen tekemään pääseminen ei vaadi kuin tason kolme hahmon.

Mankrikin vaimoa etsimässä: Luiden jäljillä

Esittelemme sarjassamme tavalla tai toisella mielenkiintoisia, lukemisen ja kokemisen arvoisia tehtäviä.

Terokkar Forestin eteläosassa sijaitsevalta Bone Wastelta on löydettävissä leiri nimeltä Sha'tari Outpost, jota vartioivat draeneit. Leirissä on Dwarfowitz-niminen retkenjohtaja, jonka pääarkeologi haluaa kaivaustiiminsä tulevan suojelluksi luidenkaivuuprojektin aikana tehtävässä Digging Through Bones. Kaivajien välillä seuraa hulvatonta dialogia, josta saa eniten irti, mikäli Warcraftin maailman tapahtumat ja historia ovat edes jotenkin hallussa.

Kun suuri löytö on tehty, Dwarfowitz haluaa tutkia hiekkamatoja. Viittaus Dyyni-saagaan on selvä. Hiekkamatotutkimuksen jälkeen seuraa vielä viimeinen pinnistys, minkä jälkeen palkinnot varmasti lämmittävät Dyynin ystävien mieltä.

Lyhyt mutta hauska tehtäväketju on oivaa viihdettä huumoria kaipaaville pelaajille. Ketjun aikana tutuiksi tulevat myös salaperäiset sand gnomet...

lauantai 15. syyskuuta 2007

Warcraftin matkaopas: Shalandris Isle

Itäisellä Azerothin mantereella pohjoisessa osassa Ghostlandsia, läntisen rannikon tuntumassa, sijaitsee tunnelmallinen ja moonwellien valaisema Shalandris Isle (14, 26). Saarella on Ghostlandsin vakoilua ja piiritystä suunnittelevien night elffien maihinnoususatama, ja matalan tason nelffejä löytyykin vartioimasta laivaa ja laivassa sekä maalla sijaitsevia tärkeitä papereita...

Saarella soi kaunis ja unenomainen sävel, joka tuo mieleen unilaulun. Tämä yhdistettynä sinisävyiseen ympäristöön ja öisellä taivaalla paistavaan kuuhun luo rauhoittavan ja harmonisen ilmapiirin - mainio ympäristö chillailla. Moonwellit nostattavat ilmaan kimaltavia kipinöitä ja öisellä taivaalla kirkkaasti loistavat tähdet luovat tunnelmaa. Suosittelenkin vierailemaan saarella jonain öisenä ajankohtana.

Valloituksen runtelema paratiisi

Ghostlands on kipeä muisto Quel' Thalasin miehityksestä, sillä blood elffit käyttivät poltetun maan taktiikkaa ja pyrkivät maksimoimaan näin hyökkäävän Scourgen tappiot. Eteläisessä osassa maata on edelleen Scourgen tukikohta, Deatholme, joka on Scourgen suurin Stratholmen ulkopuolinen linnoitus. Valloittajien jälkeläiset terrorisoivat edelleen Ghostlandsia ja Quel'Thalasia.

Tämän tuskallisen historian edessä Shalandris Isle on uusista vihollisista huolimatta harmoninen levähdyspaikka, jossa verisen historian voi antaa haihtua moonwellien veden mukana kohti tähtiä.

Myös nelffien laiva tarjoaa hauskan tilaisuuden kokeilla vaikkapa piraatin taitoja köysillä tasapainoillen. Näkymätkään eivät ole pahat.

perjantai 14. syyskuuta 2007

Warcraftin matkaopas - sarja alkaa

Esittelemme sarjassassa Warcraftin matkaopas mielenkiintoisia paikkoja ympäri Warcraftin maailmaa. Paikat voivat olla erityisiä eri syistä: Ne voivat olla kauniita, maisemallisia paikkoja, ne voivat olla oivia kalastusalueita, ne voivat olla piilossa olevia alueita, joita ei tavallisesti tulisi huomattua tai niissä voi olla muuten jotakin tunnelmallista, mikä tekee paikasta vierailun arvoisen.

Warcraftin matkaopasta
voi käyttää, kuin mitä tahansa matkaopasta - sieltä voi bongata nähtävyyksiä ja lähteä yksin tai kavereiden seurassa tarkastelemaan kohdetta. Screenshotit eivät kerro kaikkea näistä kohteista, joten koettavaa riittää.

Mankrikin vaimoa etsimässä: Tehtävä Teron Gorefiend

Esittelemme sarjassamme tavalla tai toisella mielenkiintoisia, lukemisen ja kokemisen arvoisia tehtäviä.

Tässä teille lore-rikas tehtäväsarja, jonka viimeisessä osassa on hauska ja yllättävä asetelma. Mikäli Teron Gorefiendiin liittyvät tehtävät eivät ole tuttuja, eikä pidä spoilereista, kannattaa harkita lukeeko tätä juttua.

Shadowmoon Valleysta on saatavilla tehtäväsarja, joka lopulta johtaa Horden ensimmäisen death knightin, Teron Gorefiendin haamun jäljille. Gorefiend on tuttu jo Warcraft II:sta, ja hänen tiedetään kuolemansa jälkeen syntyneen uudelleen death knightiksi ja johtaneen muita kaltaisiaan Toisen sodan jälkeen. Myös hänen himonsa portaalien availuun on tiedossa. Tehtäväsarja alkaa tehtävällä nimeltä A Haunted History.

Kun on tehty erittäin makeat lasit, joilla voi nähdä kuolleiden valtakuntaan Shadowmoon Valleyssa, on aika lahdata pahoja henkiä ja lopulta etsiä eräs tietty henki. Tehtävät jatkuvat Gorefiendin välineiden metsästyksellä ja sarja huipentuu Gorefiendin haamun löytymiseen. Tästä alkaa varmasti asetelmaltaan yksi mielenkiintoisimmista yksittäisistä tehtävistä Wowissa.

Death knightin ohjaksissa

Tehtävässä Teron Gorefiend, I am... Gorefiend ottaa vallan pelaajasta lyödäkseen muinaisen vartijan, Karsiuksen. Mutta pelaajapa saakin ohjastaa itseään Gorefiendiä ja taistella Karsiusta vastaan Gorefiendin omia kykyjä hyödyntäen. Kykyihin kuuluu iskuja vaimentava Unholy armor, elämää vastustajasta imevä Death Coil, vahinkoa aoe-tyyliin aiheuttava Death and Decay sekä Haste. Näiden lisäksi Gorefiend osaa heilutella keppiään. Kaikki kyvyt tulevat tarpeen Karsiusta vastaan taistellessa.

Kun pelaaja voittaa Karsiuksen, Gorefiend vapautuu Altar of Shadown kahleista ja lupaa uutta kohtaamista. Death knightimme onkin yksi Black Templen bosseista. Alkuperäinen tehtävänantajamme ei tietenkään ole mielissään pahiksen vapauttamisesta, mutta suostuu silti antamaan palkinnon vaivannäöstä siinä toivossa, että ne vielä auttavat näkemään ja tappamaan Gorefiendin.

Pelaaja saa siis Gorefiendin kautta ensikäden tuntumaa death knightina olemiseen. Uutta Wrath of the Lich King -laajennusta ja varsinaista death knight -hahmoluokkaa odottaessa tämä tehtävä on omiaan kiihdyttämään mielikuvitusta siitä, millaista uudella hahmoluokalla voisi olla pelata, ja millaisia kykyjä death knightilla tulee olemaan.

Kaksi erilaista yritystä

Mielenkiintoinen yksityiskohta itse suorittaessani tehtävää oli se, että minulle, joka olen priest, Gorefiendin kykyjen hallitseminen oli melko helppoa ja Karsius tuli lyötyä ensimmäisellä yrittämällä ilman ongelmia. Kuitenkin Nighcolille, joka on warrior, tehtävä oli vaikeampi kuin minulle ja yrityksiä oli muutama. Aiheutuiko ero erilaisista tottumuksista eri hahmoluokkia pelatessa - kästeri hallitsee erilaisten taikojen heittelyn - vai oliko ylipäätään tilanne tutumpi mind controllin hallitsevalle priestille, kuin sitä kokeilemattomalle warriorille?

Taistelu on kuitenkin ohi melkein liiankin pian, ja sitä voi suorastaan haluta epäonnistua tahallaan saadakseen jatkaa. Ovathan tällaiset tehtävät kaiken lisäksi aika harvassa World of Warcraftin tehtävissä, joskin priestin mind control vastaa lähinnä tällaisia hallitse ja taistele -tyyppisiä kohtaamisia. Screenshoteista ainakin tuli mahtavia. Onneksi myös supermakeat lasit saa pitää.

torstai 13. syyskuuta 2007

Aloitus

Näin alkaa Wowittajat-blogin taipale.

Oli valoisa ja koleankohmea syyskuinen iltapäivä. Kaukana siintävät harmaat pilvet uhkailivat sadepisaroita. Jossain kaukana kuului etäistä jyrinää, kuin muinaisten villipetojen murahtelua. Yksinäinen kulkija asteli kivistä polkua eteenpäin tuulen iskiessä kylmänä piiskana kasvoja vasten...

Wowittajat on suomalaisille World of Warcraft -nettiroolipelin pelaajille suunnattu blogi, joka käsittelee kyseistä peliä ja siihen liittyviä ilmiöitä. Aiheet tulevat olemaan monipuolisia ja käsittelemään erilaisia asioita roolipelaamisesta raidaukseen, kalastuskilpailuista poroajeluihin. Lukijoiden toivotaan myös esittävän ehdotuksia juttuaiheiksi ja mahdollisesti jopa lähettävän omia kirjoituksia. Tavoitteena on luoda suomalainen Wow-blogi, joka tarjoaa suomenkielistä sisältöä wowittajille.

Wowittajia ylläpitää Defias Brotherhoodilta (rp-pvp, EU) kotoisin oleva Horde-pelaaja, jonka mainin voi bongata nimellä Idukka.


Poroilua Horden ja Alliancen kesken